HTML

e-marketing blog

Friss topikok

Linkblog

2010.03.15. 11:59 piarsoft

mennyit ér egy index fő cikk?

Címkék: látogatottság index cikk kés velvet

Mennyit ér, ha szereplünk az index főoldalán?

Számoltunk: mértünk, osztottunk, szoroztunk és most megosztjuk az eredményét...


Készült egy cikk késekről, ami március 2-3-án publikálták az index.hu-n (kb reggel 9-ig főcikk volt, utána a nap folyamán a nyitólapon volt megtalálható).
A kések repertoárjában az egyik partnerünk (kesedenyollo.com) Tramontina szakácskése is megtalálható volt. Nem kifejezetten a partnerünkről szólt a cikk, csak az összehasonlító táblázatban szerepelt egy link az oldalára. Az alábbi képen is látszódik, hogy milyen hatása volt a látogatottságra:





 

 

Mennyit ér a velvet.hu főcikke?


Itt egy másik partnerünk (bár- konyhakellék) szerepelt, hasonló témakörben » konyhai ajándékok, kések. A cikk témája a karácsonyi meglepetések voltak ("A fotelből is lerendezheti az anyós karácsonyát" címmel). Az előző cikkhez külöbnség volt, hogy kifejezetten róluk is szólt a cikk (5 portált neveztek meg, közöttük a partnerünk oldalát is), valamint, hogy karácsonyi időszakban publikálták.

A cikk fél napig (209. december 3-án kora délutántól) az index főoldalán szerepelt, mivel velvet  főcikk volt. Az eredmény viszont hasonló - minimális eredménnyel maradt el az előzőtől:
 

 






Milyen következtetésekre jutottunk?

- a két cikkből egészen egyező számú (~1000) látogató érkezett (az eltérő max. érték az eltérő alaplátogatottságból eredetezhet)
- igenis érdemes foglalkozni PR-ral, mert nagy létszámú és releváns közönséghez érhetünk el és ezeket az érdeklődőket látogatókká konvertálhatjuk, ami forintosítható eredményben is mérhető ;)
- jót tesz a Google-ben elért eredményekre is egy-egy ilyen link 
- megfelelő és időben történő kommentezésekkel erősíteni tudjuk poziciókat (és meg tudjuk lovagolni a "média szelet"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-marketing-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr121840881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása