HTML

e-marketing blog

Friss topikok

Linkblog

2010.07.19. 13:02 piarsoft

kunkurenciavizsgálat - linkmarketing szempontjából

Címkék: google link linkmarketing konkurenciavizsgálat

 A mostani bejegyzésben azt szertném megmutatni, hogy hogyan lehet a konkurenciát figyelni linkmarketing szempontjából, vagyis hogy a konkurens oldalakra honnan mutatnak linkek.

 

Le kell szögezni már a legelején, hogy a módszer közel sem ad teljes képet (hisz ahhoz egy webmaster tools és egy jogosultság kell), de a fontosabb (értékesebb?) linkekeket meg lehet állapítani!

Mire is jó ez? Erősíteni az (offPage) Google optimalizálást: a konkurens oldalt feltérképezzük, hogy honnan mutatnak rá linkek, hogy lehetőleg azokra az oldalak mi is felkerüljünk, így a konkurens oldal helyzeti előnye csökkenjen (mi pedig erősödjünk).

a viszgálat roppant egyszerű: írjuk be a google keresőjébe, hogy "link:domain-név" (pl. link:egeszseg-portal.hu)

Google linkmarketing konkurenciavizsgálat 

Erre a Google kilistázza azokat a weboldalakat, amiken szerepel a keresett domain név linkje. Ez után egyesével végig kell nézni a találatokat és megnézni, hogy van-e olyan oldal, amin még nem szerepel az oldalunk, majd kérni az oldal tulajdonosától a linkünk felvételét. 

Persze lesznek olyan oldalak, amik nem linkfarmok és a vizsgált domain nevet üzleti vagy baráti alapon linkelték be, így nem járunk sikerrel, de túlnyomó többségben ingyenes linkfarmmal fogunk találkozni...

 

Ez a módszer alkalmas arra, hogy növeljük linkjeink számát. Viszont itt is szem előtt kell tartani a linkmarketingnél említett szabályokat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-marketing-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr742160893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása